31 jul

Sterk slot in Ronde van Wallonië

Als we kort terugblikken op de afgelopen Ronde van Wallonië dan zien we wat Corné al tijdens zijn volledige voorbereiding laat zien, dat de benen al vroeg heel goed zijn. In de geaccidenteerde slotrit waarbij tot 3 keer toe de Muur van Thuin moest overwonnen worden kwam Corné bij de eerste 5 over de laatste beklimming. Rit- en rondewinnaar Dylan Theuns was toen reeds gaan vliegen maar Corné finishte toch maar mooi als 10de. In de eindstand bekleedt hij de 38ste plaats op 134 finishers.

Victory for leader Dylan Teuns 🇧🇪 in the 5th and last stage from Tour de Wallonie 🌪⛰ #cyclingforcycling 📷 Eurosport 🚴🏻 Result: 1. Dylan Teuns 2. Bryan Coquard 3. Tosh Van der Sande 4. Eliot Lietaer 5. Benjamin Thomas 6. Alex Kirsch 7. Maxime Vantomme 8. Loïc Vliegen 9. Michel Kreder 10. Corne van Kessel Teuns 🇧🇪 also wins the GC with 43s ahead of Van der Sande 🚴🏻 @dylanteuns @bryancoquard @toshvds @ben_track @kirschalex92 @michel.kreder @cornevankessel #tourdewallonie #dylanteuns #thuin #victory #win #celebration #cycling #wielrennen #ciclismo #велоспорт #peloton #bike #bicycle #velo #cyclist #bicicleta #roadbike #cyclingphotos #cyclinglife #cycle #cyclingshots

Een bericht gedeeld door Cycling for Cycling (CfC) (@cycling.for.cycling) op

12 jun

Strijdlustige Corné in Ronde van Limburg

Een wedstrijd van 200km in het zonnige Limburg inspireerde Corné om er vroeg van door te gaan in de Ronde van Limburg. Al na 20km ontsnapte hij met 3 kompanen uit het peloton. Dit groepje werd even later aangevuld tot een zevental. Met Kenneth Van Bilsen, Rob Ruijgh, Diether Sweeck, Guillaume Bonnafond, Brian van Goethem en Steven Tronet zong Corné het uit tot 40km van de streep, goed voor een vlucht van om en bij de 150km! Wout van Aert pakte de bloemen, Corné mocht het podium op als meest strijdlustige renner van de dag.

Volledige uitslag vind je hier

Foto: CyclingCPhotography

05 jun

Vierde in Heistse Pijl

In een heel snelle wedstrijd wist Corné zich in een ruime kopgroep te nestelen in de Heistse Pijl. Deze kopgroep vormde zich bij aanvang van de plaatselijke rondes in en om Heist. Het peloton zou de koplopers nooit meer zien en de 17 vooraan streden voor de zege. Corné leek in de eindsprint ietwat ingesloten te raken, vond toch nog een gaatje en toonde zijn snelle benen door als 4de te eindigen. Heel mooie prestatie in een toch wel afmattende wedstrijd met een gemiddelde snelheid van maar liefst 46km/h!

Volledige uitslag: Uitslagen wielerbond
Foto: CyclingCPhotography

05 jun

Samenvatting Belgium Baloise Tour

Rit 1 Lochristi – Knokke-Heist (24-05-2017)

De eerste rit van de Baloise Belgium Tour verliep vrij vlot voor Corne. Hij kon zich de ganse dag mooi ophouden in de buik van het peloton en miste maar net de goede ontsnapping. Aan het eind kwam ook Corné ten val maar zonder veel erg. De winst ging naar Bryan Coquard die dus ook de eerste leiderstrui mocht omdoen.

Rit 2 Knokke-Heist – Moorslede (25-05-2017)
Lees verder

17 mei

Puivelde levert net geen top 10 op

Vandaag stond Corné aan de start van de wedstrijd in Puivelde. Corné reed opnieuw een attente wedstrijd en glipte mee met een ruime kopgroep. De winst was uiteindelijk voor Lawrence Naesen, Corné finishte heel knap 11de. De volledige uitslag kan je hier raadplegen: Uitslagen wielerbond

15 mei

Mee in de kopgroep in Verrebroek

Gisteren reed Corne zijn eerste echte wegwedstrijd van zijn voorbereiding. Hij deed dit voortreffelijk en vond zijn plaats in een ruime kopgroep. Een lekke band liet hem hier even uit verdwijnen maar hij raakte toch nog vooraan. Aan de finish eindigde hij in het spoor van de achtervolgende groep op 5 leiders.

11 mei

Stevige Mallorca stage achter de rug

De Mallorca-stage zit er op. De Lions legden er een mooie basis voor de rest van de voorbereiding. Corné begint morgen alvast met zijn wegprogramma. In een afvallingscriterium te Nijmegen test hij de beentjes. Meer info hieromtrent vind je op de website van RushHour Nijmegen. http://www.rush-hour.nl/

22 feb

Einde van een mooi seizoen

Met de 2 afsluitende wedstrijden in Leuven en Oostmalle werd een punt gezet achter het seizoen 2016-2017. Een heel mooi seizoen voor Corné met 2 overwinningen, 9 podiumplaatsen en bijna altijd de garantie op een top-tien plaats. Corné sluit het seizoen af als 5de op de UCI-ranking!
Het beste was er begrijpelijkerwijs wel af het afgelopen weekend. Lees verder

07 feb

Sterk seizoen wordt beloond met contractverlenging

Meer dan verdiend heeft Corné vandaag zijn contract bij Telenet Fidea Lions verlengd.
Corné is nu zeker van zijn stekje bij het team tot eind 2019! Reeds sinds 2009 maakt hij deel uit van het team.

Een mooie beloning na een mooi seizoen!