02 okt

Toch podium ondanks jetlag

Terwijl de meeste van zijn collega’s in Gieten aan de slag gingen trok Corné naar Bern. In Zwitserland ging hij vol voor de overwinning maar de naweeën van de reis naar Amerika speelden hem ietwat parten. Op een vrij snel parcours streed Corné echter wel constant met een zestal vooraan. Hij slaagde er echter niet in om zijn aanvalspogingen lang genoeg te rekken. Uiteindelijk maakte hij een klein foutje in de laatste ronde waardoor Marcel Wildhaber een klein gaatje kon nemen. Corné kon hem niet meer remonteren en Simon Zahner kwam nog over hem (of eigenlijk net niet, er ontbrak namelijk een fotofinish). Toch een podium en na een lange terugreis na de wedstrijd kijkt Corné al vooruit naar de wedstrijd van komende zondag: Ronse!

Uitslag Bern:

  1. Marcel Wildhaber
  2. Simon Zahner
  3. Corné van Kessel
  4. Nicola Rohrbach
  5. Steve Chainel

11 sep

Aftrap in Eeklo

Zondag startte het seizoen voor Corné in Eeklo. Bij het begin van het nieuwe seizoen is het voor de renners altijd een beetje afwachten wat zo’n eerste cross zal brengen en zo ook voor Corné. Lees verder

31 jul

Sterk slot in Ronde van Wallonië

Als we kort terugblikken op de afgelopen Ronde van Wallonië dan zien we wat Corné al tijdens zijn volledige voorbereiding laat zien, dat de benen al vroeg heel goed zijn. In de geaccidenteerde slotrit waarbij tot 3 keer toe de Muur van Thuin moest overwonnen worden kwam Corné bij de eerste 5 over de laatste beklimming. Rit- en rondewinnaar Dylan Theuns was toen reeds gaan vliegen maar Corné finishte toch maar mooi als 10de. In de eindstand bekleedt hij de 38ste plaats op 134 finishers.

Victory for leader Dylan Teuns 🇧🇪 in the 5th and last stage from Tour de Wallonie 🌪⛰ #cyclingforcycling 📷 Eurosport 🚴🏻 Result: 1. Dylan Teuns 2. Bryan Coquard 3. Tosh Van der Sande 4. Eliot Lietaer 5. Benjamin Thomas 6. Alex Kirsch 7. Maxime Vantomme 8. Loïc Vliegen 9. Michel Kreder 10. Corne van Kessel Teuns 🇧🇪 also wins the GC with 43s ahead of Van der Sande 🚴🏻 @dylanteuns @bryancoquard @toshvds @ben_track @kirschalex92 @michel.kreder @cornevankessel #tourdewallonie #dylanteuns #thuin #victory #win #celebration #cycling #wielrennen #ciclismo #велоспорт #peloton #bike #bicycle #velo #cyclist #bicicleta #roadbike #cyclingphotos #cyclinglife #cycle #cyclingshots

Een bericht gedeeld door Cycling for Cycling (CfC) (@cycling.for.cycling) op

12 jun

Strijdlustige Corné in Ronde van Limburg

Een wedstrijd van 200km in het zonnige Limburg inspireerde Corné om er vroeg van door te gaan in de Ronde van Limburg. Al na 20km ontsnapte hij met 3 kompanen uit het peloton. Dit groepje werd even later aangevuld tot een zevental. Met Kenneth Van Bilsen, Rob Ruijgh, Diether Sweeck, Guillaume Bonnafond, Brian van Goethem en Steven Tronet zong Corné het uit tot 40km van de streep, goed voor een vlucht van om en bij de 150km! Wout van Aert pakte de bloemen, Corné mocht het podium op als meest strijdlustige renner van de dag.

Volledige uitslag vind je hier

Foto: CyclingCPhotography

05 jun

Vierde in Heistse Pijl

In een heel snelle wedstrijd wist Corné zich in een ruime kopgroep te nestelen in de Heistse Pijl. Deze kopgroep vormde zich bij aanvang van de plaatselijke rondes in en om Heist. Het peloton zou de koplopers nooit meer zien en de 17 vooraan streden voor de zege. Corné leek in de eindsprint ietwat ingesloten te raken, vond toch nog een gaatje en toonde zijn snelle benen door als 4de te eindigen. Heel mooie prestatie in een toch wel afmattende wedstrijd met een gemiddelde snelheid van maar liefst 46km/h!

Volledige uitslag: Uitslagen wielerbond
Foto: CyclingCPhotography

05 jun

Samenvatting Belgium Baloise Tour

Rit 1 Lochristi – Knokke-Heist (24-05-2017)

De eerste rit van de Baloise Belgium Tour verliep vrij vlot voor Corne. Hij kon zich de ganse dag mooi ophouden in de buik van het peloton en miste maar net de goede ontsnapping. Aan het eind kwam ook Corné ten val maar zonder veel erg. De winst ging naar Bryan Coquard die dus ook de eerste leiderstrui mocht omdoen.

Rit 2 Knokke-Heist – Moorslede (25-05-2017)
Lees verder