27 sep

Overwegend goed gevoel na eerste crossen

De kop is eraf, de eerste crossen gereden en ook al meteen een wereldbeker achter de rug. Tijd om al eens naar de voorbije crossen te kijken.

In de eerste wedstrijd in Geraardsbergen vonden we een licht ontgoochelde Corné na de aankomst. Hij ging daar heel goed van start en koerste ook goed mee voorin. Toen Wout van Aert ergens halfweg koers versnelde, probeerde Corné aan te pikken, maar dat beviel hem niet. Deze inspanning moest hij gedurende de laatste twee ronden bekopen, waardoor hij nog een paar plaatsjes prijs moest geven. De plaats was niet meteen wat hij gehoopt had, maar het gevoel zat wel goed en dus was er ook een positieve noot uit deze cross te halen.

Twee dagen later zat hij alweer op het vliegtuig richting Amerika, waar Corné in totaal 4 wedstrijden zal betwisten. De eerste vond afgelopen vrijdag plaats. Hier had Corné duidelijk het goede gevoel weer te pakken. Hij streed een ganse wedstrijd mee vooraan en eindigde in zijn tweede cross van het seizoen al meteen op de derde podiumplek!

Zondag stond dan de eerste wereldbekerwedstrijd op het programma. Een bewogen cross met ook wel wat pech voor Corné. De eerste twee, Aerts en van Aert, moest Corné sowieso laten gaan. In de achtervolgende groep probeerde Corné zich steeds voorin te handhaven. Hij kwam echter nog ten val op de klim waardoor hij nog wat achterop raakte en op een zesde plaats eindigde.

Het belangrijkste dat we onthouden is dat Corné in elke cross tot nu toe met een goed gevoel op de fiets zat. Nu maar uitkijken wat de volgende crossen in petto hebben, te beginnen in Iowa!

Foto linksboven: Anton Vos