08 dec

Terugblik op november

Waar de maand november niet ideaal begon, eindigde ze toch wel op een positieve noot.

 

 

 

Koppenberg
Met wat lichte ziekteverschijnselen liep de aanloop naar de Koppenbergcross niet van een leien dakje maar toch vloog Corné erin. Waar hij aanvankelijk deel uitmaakte van de kopgroep moest hij deze geleidelijk aan toch laten gaan. Corné weerde zich kranig maar moest uiteindelijk tevreden zijn met een 14de stek.

 

EK Rosmalen
Het Europese Kampioenschap startte met slecht nieuws. In de nacht voordien stierf de opa van Corné na een strijd tegen een zware ziekte. Corné besliste toch van start te gaan maar de wedstrijd begon op een slechte manier want hij kwam al vroeg ten val waarbij hij heel wat plaatsen verloor. Vanaf plaats 29 vocht hij zich op het snelle parcours terug naar plaats 12. Wat een vechtlust heeft hij daar getoond!

Niel
In Niel toonde Corné van bij de start dat hij toch wel over een stel goede benen beschikte. Hij zat constant goed vooraan maar hij kwam door een foute inschatting van Michael Vanthourenhout opnieuw ten val. Weg kop van de wedstrijd maar hij zette terug een remonte in en snelde nog naar plaats 8.

 

Tabor
Het verre Tabor bracht niet wat Corné er van verwachtte. De kracht was niet aanwezig in de benen en Corné reed dan ook naar een vrij anonieme 12de plaats.

 

 

Hamme
De slechte benen liet Corné achter in Tabor en bewees dat daags nadien in Hamme! Brommer Mathieu van der Poel en Tom Meeusen kozen al snel het hazenpad maar daarachter vocht Corné continu mee voor de derde podiumstek. Het positiespel in de laatste ronde deden hem nog een beetje de das om maar Corné bewees wel dat hij dik in orde is! Plaats 7 was zijn deel in Hamme.

Koksijde
Waar zand nooit echt het favoriete biotoop van Corné is geweest bewees Corné in Koksijde dat hij daar toch ook zijn draai serieus in vindt! Heel goed weg, de eerste vier even moeten laten gaan, zich handhaven in een groepje met zandspecialisten Laurens Sweeck en Daan Soete en hiervan wegknallen in de laatste ronde. Heel mooie wedstrijd met een 5de plaats als resultaat.

Ondertussen weten we dat hij de goede lijn doortrekt in december met onder meer de overwinning in Mol!