29 dec

Geslaagde dubbel, pech in Loenhout

Tussen Kerst en Nieuwjaar staan traditioneel de wedstrijden in Zolder en Loenhout op het programma van zowat het hele crosspeloton. Corné trok er eens te meer bijzonder goed zijn streng.

Zolder
Een ijzig koud windje waaide over het circuit van Terlaemen in Zolder. Het sein voor de renners om er meteen stevig de pees op te leggen. Mathieu van der Poel, Wout van Aert, Lars van der Haar en Daan Soete creëerden meteen een gaatje waarachter het vooral Corné en ploegmaat Toon Aerts waren die de achtervolging leidden. Zij kregen uiteindelijk de vier niet meer te pakken. Laurens Sweeck trok nog op zijn eentje helemaal naar voren, Corné reed een erg solide wedstrijd. Achter de vier vroege vogels en Sweeck hield hij Tim Merlier nog af en pakte hij de 6de plaats. In het klassement blijft hij op plaats 5.

Loenhout
Veel volk op de Azencross naar goede gewoonte. Onder impuls van de vele aanmoedigingen reed Corné een dijk van een wedstrijd. Zijn rush naar Toon Aerts en een bijbehorende podiumstek werd echter abrupt afgebroken door een tegenstribbelende derailleur. Aangezien hij toen nog maar net de materiaalpost gepasseerd was moest hij een heel eind lopen tot de volgende post. Moedig vervolgde hij zijn weg en kwam uiteindelijk op de 19de plek binnen. Logischerwijs zakt hij in het klassement een paar plaatsjes en komt hij op de 9de plaats terecht. Jammer, jammer, jammer maar we zagen tot het voorval wel een heel sterke Corné! Op naar Baal!

Wist je dat we zowel naar Zolder als naar Loenhout een volle bus uitstuurden? Een verslagje van een dagje Zolder kan je hier lezen.

De klassementen vind je hier.
Uitslag Zolder:

 1. Mathieu van der Poel
 2. Laurens Sweeck
 3. Wout van Aert
 4. Lars van der Haar
 5. Daan Soete
 6. Corné van Kessel
 7. Tim Merlier
 8. Toon Aerts
 9. Michael Vanthourenhout
 10. Jens Adams

Uitslag Loenhout:

 1. Mathieu van der Poel
 2. Wout van Aert
 3. Toon Aerts
 4. Tim Merlier
 5. Michael Vanthourenhout
 6. Jens Adams
 7. Tom Meeusen
 8. Daan Soete
 9. Gianni Vermeersch
 10. Wietse Bosmans

Foto Zolder: Cyclingcphotography
Foto Loenhout: Bram Van Lent