24 feb

Nog 1 te gaan

Slotweekend van het veldritseizoen 2017-2018 en de meeste veldrijders zijn maar al te blij dat het einde in zicht is.

Vorige week zaterdag startte de renners in het zonnetje voor de slotmanche van de Superprestige te Middelkerke. Corné begon er aan zonder enige verwachtingen en finishte na onder meer een valpartij als 16de.
De volgende dag kregen Corné en zijn collega’s in het Nederlandse Hulst een uitdagend parcours voor de wielen geschoven. Hij startte goed, reed lange tijd rond de 4de plaats maar een oponthoud met ploeggenoot Quinten Hermans deed Corné enkele plaatsen verliezen. Uiteindelijk was de 11de plaats zijn deel. De winst ging in beide wedstrijden, hoe kan het ook anders, naar Mathieu van der Poel.

Afgelopen woensdag zagen we Corné dan nog aan het werk in Waregem, op de Soudal Masters. Voor het eerst stond er een wedstrijd “Hold Your Horses” geprogrammeerd waarin de renners zich naar de startstreep moesten reppen en daar moesten surplacen tot het startschot werd gegeven voor een rondje van 1km. In de reeksen kwam Corné tijdens het surplacen in aanraking met Michael Boros waardoor beide renners het evenwicht verloren, voet aan de grond moesten zetten en uit de race lagen. Bij het hoogspringen haalde Corné een hoogte van 45cm. De afsluitende wedstrijd over een halfuurtje werd een snelle wedstrijd waar stevig tempo gemaakt werd. Aan de finish pakte Corné net naast het podium en eindigde 4de.

Zo staat zondag dus de allerlaatste wedstrijd op het programma in Oostmalle. Corné kan terugblikken op een topseizoen! Daar zullen de laatste weken niets aan kunnen veranderen, de oorzaak is bekend. Op naar welverdiende rust, de voorbereiding op het nieuwe seizoen zal er snel aankomen!

Uitslag Middelkerke:

 1. Mathieu van der Poel
 2. Tim Merlier
 3. Michael Vanthourenhout
 4. Tom Meeusen
 5. Lars van der Haar
 6. Laurens Sweeck
 7. Toon Aerts
 8. David van der Poel
 9. Kevin Pauwels
 10. Jim Aernouts

Uitslag Hulst:

 1. Mathieu van der Poel
 2. Laurens Sweeck
 3. Tom Meeusen
 4. Eli Iserbyt
 5. Michael Vanthourenhout
 6. David van der Poel
 7. Toon Aerts
 8. Kevin Pauwels
 9. Tim Merlier
 10. Lars van der Haar

Foto: Cyclingcphotography