23 dec

Podium in cross van het jaar!

Een heroïsche strijd op en rond de Citadel van Namen kondigde zich aan en dat werd het ook!

Regen, koude, modder, steile stroken bergop, verraderlijke afdalingen.. dit parcours had alles in zich. Corné heeft zich ondertussen tot de voorste gelederen gewerkt in het klassement om de wereldbeker en mocht dus op de eerste rij starten.

Die startpositie leverde vruchten af, Corné was meteen goed mee toen Toon Aerts en Mathieu van der Poel doortrokken. Het was echter zaak van jezelf niet op te blazen en Corné hield slim zijn eigen tempo vast. Wat ze van uit de achtergrond ook probeerden, enkel Tom Pidcock kon nog terugkomen op Corné en hem voorbijgaan.

“In de laatste ronde zag ik plots Pidcock opnieuw voor me uitrijden nadat deze onderuit ging en zijn zadel afbrak” aldus Corné. “Ik aarzelde niet en slaagde er nog in om hem opnieuw voorbij te gaan en zo op het podium terecht te komen”.

Wat een prestatie van Corné, met een oververdiend podium als gevolg! Waar andere fouten maakten en tegen de grond gingen, last hadden van de koude en de nattigheid leek dit alles Corné weinig te deren! De zege ging verdiend naar Mathieu van der Poel na een stevige strijd met Toon Aerts.

Uitslag Namen

  1. Mathieu van der Poel
  2. Toon Aerts
  3. Corné van Kessel
  4. Tom Pidcock
  5. Tim Merlier
  6. Lars van der Haar
  7. Michael Vanthourenhout
  8. Marcel Meisen
  9. Laurens Sweeck
  10. Thijs Aerts

Foto: Bram Van Lent