14 feb

Sterke wedstrijd te Lille, lastige in Hoogstraten

Een week na het loodzware WK was het een beetje afwachten hoe Corné het dubbele weekend Lille-Hoogstraten zou verteren.

Lille
Zijn opspelende rug is volop in behandeling maar in Lille schotelde hij ons toch een mooie wedstrijd voor. Waar op Mathieu van der Poel opnieuw geen maat stond, hield Corné zich gans de wedstrijd op rond plaats 4-5. Toen hij samen met Kevin Pauwels leek te gaan strijden om de 4de plaats kreeg hij echter in de voorlaatste ronde af te rekenen met kettingpech. Onze renner viel terug naar de 6de plaats maar kreeg in de laatste ronde op dezelfde plek als een ronde eerder opnieuw kettingproblemen. Hij moest zo Toon Aerts nog laten voorgaan en finishte uiteindelijk op de 7de plaats. In het eindklassement van de DVV-Trofee is dat ook de plek die Corné bekleedt.
Bekijk het eindklassement hier.

Hoogstraten
Zondag stond Corné aan de start van zijn eerste Superprestige wedstrijd van het seizoen. De wind en de modder maakten er een zware beproeving van.
Corné vond er niet meteen zijn draai en verachterde gaandeweg. Samen met een reeks ploegmaats streed hij zo voor de plaatsen 11 tot 15. Lars van der Haar pakte stek 11, Quinten Hermans werd 13de, Nicolas Cleppe 14de en Corné 15de.Uitslag Lille:

 1. Mathieu van der Poel
 2. Tim Merlier
 3. Laurens Sweeck
 4. Kevin Pauwels
 5. Lars van der Haar
 6. Toon Aerts
 7. Corné van Kessel
 8. Wout van Aert
 9. Tom Meeusen
 10. Michael Vanthourenhout

Uitslag Hoogstraten:

 1. Mathieu van der Poel
 2. Laurens Sweeck
 3. David van der Poel
 4. Michael Vanthourenhout
 5. Tim Merlier
 6. Wout van Aert
 7. Toon Aerts
 8. Gianni Vermeersch
 9. Tom Meeusen
 10. Wietse Bosmans

Foto’s: Cyclingcphotography