19 dec

Vaste klant in de top tien

Een razendsnelle wedstrijd op zaterdag en een moordend parcours op zondag zorgden ervoor dat veel crossers hun weekend met kleine oogjes afsloten.

In Antwerpen reed Corné niet meteen met het beste gevoel rond. Hij zat een hele wedstrijd op de limiet maar handhaafde zich desalniettemin steeds voorin en mengde zich in de strijd voor de vierde plek. In de laatste ronde had Corné zijn beste pijlen echter verschoten en finishte hij op Linkeroever uiteindelijk als 8ste. In de stand voor de DVV-Trofee zakt Corné een plaatsje en belandt hij op de 6de stek.

In de Wereldbeker-manche te Namen zagen we Corné een perfecte start nemen en volgde hij aanvankelijk in het spoor van Wout van Aert en Mathieu van der Poel. Door een foutje op de befaamde schuine kant verloor Corné even wat posities maar drijvend op zijn goed vormpeil reed hij gewoon weer een dijk van een wedstrijd tussen de 6-7 beste crossers ter wereld op dit moment. Van Aert, van der Poel en Pauwels zijn momenteel outstanding, terwijl een sterke Meeusen eveneens onbereikbaar op de 4de plaats rondreed en finishte. Daarachter vocht Corné tot op de streep voor de 5de plaats die hij uiteindelijk aan Laurens Sweeck moest laten. Deze 6de plaats doet Corné wel een aantal plaatsjes stijgen in het klassement. Met nog 3 manches te gaan parkeert onze renner zich op de 9de plaats.

De Telenet Fidea Lions reden dit weekend trouwens voor de eerste keer met hun nieuwe witte Trek-racefietsen!

Uitslag Antwerpen:

 1. Mathieu van der Poel
 2. Wout van Aert
 3. Kevin Pauwels
 4. Laurens Sweeck
 5. Jens Adams
 6. Michael Vanthourenhout
 7. Toon Aerts
 8. Corné van Kessel
 9. Tim Merlier
 10. Vincent Baestaens

Uitslag Namen:

 1. Mathieu van der Poel
 2. Wout van Aert
 3. Kevin Pauwels
 4. Tom Meeusen
 5. Laurens Sweeck
 6. Corné van Kessel
 7. Toon Aerts
 8. Michael Vanthourenhout
 9. Marcel Meisen
 10. Klaas Vantornout

De tussenstanden van de verschillende klassement vind je hier: Klassementen

Foto’s: CyclingCPhotography